wat vind je het leukst!

donderdag, december 13, 2007

Ding dong ! een oproep !



Kandidaten gezocht:

Rukiye leerde hoe ze zelf een weblog kon maken. Rukiye kan nu ook aan anderen uitleggen hoe dat moet. Ondertussen heeft ook Rikke al een blog gemaakt. Nu zijn er al twee die het kunnen uitleggen aan anderen. Duuuuuus.....binnenkort zal iedereen die dit wil kunnen, ook zelf een blog kunnen maken.

Je kan bloggen over een onderwerp, je kan bloggen over jezelf, je kan bloggen over een game, over je huisdier, je kan een mopjesblog maken, je kan eigenlijk bloggen over vanalles en nog wat. Alles wat je wil delen met anderen, overal ter wereld, of wat je gewoon wil bewaren voor jezelf, kan op een simpel blogje. (maar een gouden raad van Tante Kaat: wees een beetje voorzichtig met wat je prijs geeft over jezelf...)

Nu zoek ik iemand die wil leren hoe je foto's die je met je fototoestel nam, kan opslaan, eerst op de pc, en daarna op je weblog.

Foto's die op het geheugenkaartje van je fototoestel staan zijn namelijk meestal veel en veel te groot.
Als je klikt op een foto op de weblog dan wordt die foto groter. De kleine versie noemen we een thumbnail. De thumbnail is gelinkt aan de grote, originele versie. Als je klikt op een foto op je weblog zie je 'het origineel' dat je hebt geüpload. Op websites die je zelf maakt, moet je die link ook zelf maken, maar in weblogs is dat al voor jou geregeld.

Klik eens op deze twee foto's:

de ene is te groot, en de andere is te klein:


Maar deze is net goed:


De vraag is nu: is er iemand in de klas die wil leren hoe je de afmetingen van foto's kan veranderen met het gratis programmaatje Photofiltre?

En wil die iemand dat dan weer aanleren aan andere kinderen die dit willen kunnen?

Het voordeel van foto's verkleinen is dat het veel minder lang duurt om je foto's te uploaden naar de weblog.

Met het programmaatje kan je dan ook stukjes knippen uit een grote foto, of te donkere foto's wat lichter te maken maken, enz.



Wie dit wil leren: trek maar even aan mijn mouw, of stuur een mailtje.
Mieke

Geen opmerkingen: